6
maj
2017
Afrika, Nyheter, Sustainable
Uppdatering kring valutasituationen i Nigeria

Som vi under tid har skrivit om har valutamarknaden i Nigeria inte fungerat.  I förra veckan introducerats ett nytt ”fönster” dit bland annat utländska investerare hänvisas. Prissättningen skall baseras på att köpare och säljare kommer överrens, d.v.s. en marknadsprissättning. Vi har därför beslutat att våra nigerianska innehav skall värderas till den officiella kursen för detta fönster. Detta innebär en försvagning av Nairan på omkring 20% vilket förklarar fredagens nedgång på 8,4% i Tundra Nigeria & Sub-Sahara Fund. Våra två globala Frontier-fonder, Tundra Frontier Opportunities och Tundra Sustainable Frontier Fund har mycket små positioner i Nigeria (5% resp. 3%) och påverkades mindre (-1% resp 0,5%).

Vi ser detta som ett steg i rätt riktning mot en bättre fungerande valutamarknad, men det kommer ta tid för utländska investerare att återfå förtroendet för den Nigerianska marknaden och det stärker oss i vårt beslut om att stöpa om fonden till Tundra Frontier Africa, vilket kommer ske den 29 maj. Läs mer om bakgrunden och vad det innebär här.


Vänligen välj kundgrupp för att fortsätta

Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till vår användning av cookies

Tundra har marknadsföringstillstånd för sina fonder i nedan länder. Tundra har dessutom marknads-föringstillstånd för sin diskretionära förvaltning i Danmark. Genom att klicka på respektive land bekräftar du att du är hemmahörande i något av dessa.

Please select investor type before proceeding

By continuing to use this site you agree to our use of cookies

Tundra has marketing licenses for its funds in the below jurisdictions. In addition, Tundra has a marketing license for managing segregated accounts In Denmark. You confirm your jurisdiction by clicking on one of the links below.

Kundgrupp / Investortype:

* Ontario and Quebec