12
okt
2020
Nyheter, Rapporter, Sustainable
Tundra Nordic Ecolabel Report 2020

Det har hunnit bli treårsdagen för vår Svanen Ecolabel certifiering. Den 10 oktober 2017 stod Tundra Sustainable Frontier Fund som en av de 12 första fonderna att tilldelas miljömärket vid en ceremoni med Per Bolund, då Sveriges finansmarknads- och konsumentminister. Så här beskriver Mattias Martinsson, grundare och förvaltningschef på Tundra Fonder, läget för fonden just nu:

”Vi står inför en mycket spännande period. Många år av stimulans på utvecklade marknader har skapat ett värderingsgap till utvecklade aktiemarknader, där flertalet av våra marknader värderas lägre än på många år. Du behöver inte vara pessimistisk till övriga aktiemarknader, men det är rimligt att fråga sig hur länge detta gap kan fortsätta att öka givet den högre tillväxten utanför höginkomstländerna. Cykler kan vara långa men de kallas just cykler för att de går upp och ner. Om man är en långsiktig investerare är det rimligt att i detta skede av marknadsutvecklingen fundera på att diversifiera sin portfölj något. Våra marknaders lägre korrelation med utvecklade aktiemarknader innebär att de över tid är ett bra sätt att sänka risken i sin aktieportfölj.

Vår ambition är att hitta de bästa företagen i nästa generation tillväxtmarknader. Vi kommer att sträva efter att investera i företag som är beredda att ta ansvar för den påverkan de har på miljön, som bryr sig om det samhälle de arbetar i och som värdesätter sina anställda. Företag som också respekterar och värdesätter sina aktieägare. Det är vårt ansvar som viktiga investerare att hjälpa dem att fortsätta utvecklas mot en hållbar framtid. Din investering kan bidra till det.”

I denna rapport finns mer information om fonden utifrån de riktlinjer som inkluderas för en Svanenmärkt fond.

Läs hela rapporten här.


Vänligen välj kundgrupp för att fortsätta

Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till vår användning av cookies

Tundra har marknadsföringstillstånd för sina fonder i nedan länder. Tundra har dessutom marknads-föringstillstånd för sin diskretionära förvaltning i Danmark. Genom att klicka på respektive land bekräftar du att du är hemmahörande i något av dessa.

Please select investor type before proceeding

By continuing to use this site you agree to our use of cookies

Tundra has marketing licenses for its funds in the below jurisdictions. In addition, Tundra has a marketing license for managing segregated accounts In Denmark. You confirm your jurisdiction by clicking on one of the links below.

Kundgrupp / Investortype:

* Ontario and Quebec