22
jun
2017
Afrika, Nyheter, Tundra i Pressen
Privata Affärer: Afrikafonder har fått nytt liv – men ännu finns orosmoln

Valutaproblem i Nigeria har ställt till det för många Afrikafonder det senaste året. Men nu börjar saker och ting att ordna upp sig och den senaste månaden har flera fonder stigit rejält.

Nigeria är tillsammans med Sydafrika en av de dominerande ekonomierna i Afrika. I takt med ett sjunkande oljepris har dock den oljedominerade nigerianska ekonomin pressats. Dessutom har den nigerianska valutamarknaden fungerat uselt. Det gick i fjol så långt att flera Afrikafonder med stor exponering mot Nigeria tillfälligt fick stänga på grund av valutakaoset. Danske Invest Afrika beslutade till och med att avveckla fonden på grund av problemen.

En annan fond som drabbades var Tundra Nigeria and Sub-Sahara. Men till skillnad från Danske som kastade in handduken så valde Tundra att byta namn och inriktning på fonden. Tundra Frontier Africa ligger inte lika tungt i Nigeria utan satsar även på andra spännande afrikanska marknader.”

Läs hela artikeln här.


Vänligen välj kundgrupp för att fortsätta

Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till vår användning av cookies

Tundra har marknadsföringstillstånd för sina fonder i nedan länder. Tundra har dessutom marknads-föringstillstånd för sin diskretionära förvaltning i Danmark. Genom att klicka på respektive land bekräftar du att du är hemmahörande i något av dessa.

Please select investor type before proceeding

By continuing to use this site you agree to our use of cookies

Tundra has marketing licenses for its funds in the below jurisdictions. In addition, Tundra has a marketing license for managing segregated accounts In Denmark. You confirm your jurisdiction by clicking on one of the links below.

Kundgrupp / Investortype:

* Ontario and Quebec