6
maj
2021
Nyheter, Pressmeddelanden
PRESSMEDDELANDE – PARUL SHARMA OCH CARL ÖSTRING TILL TUNDRAS STYRELSE

En av Sveriges ledande hållbarhetsexperter Parul Sharma och erfarna styrelseproffset Carl Östring har nyligen blivit invalda i Tundra Fonders styrelse som oberoende ledamöter. De ersätter Erik Saers och Göran Lindholm som lämnar efter 10 år respektive 8 år som styrelseledamöter. Utnämningarna är avhängiga godkända ledningsprövningar hos Finansinspektionen.

”Få svenskar har den bredd i erfarenhet som Carl representerar, såväl från finanssektorn som från industrin där han haft ett stort antal uppdrag i såväl mindre bolag som större, även börsnoterade med de krav som följer. 2019 blev han välförtjänt nominerad till Guldklubban för sitt arbete som styrelseordförande i ett noterat bolag och vi är glada över att få honom som ny ordförande i Tundra, säger Mattias Martinsson, Medgrundare och Förvaltningschef på Tundra.

Tundra har idag en ledande position inom hållbarhetsarbete på unga tillväxtmarknader.

”Parul är inte bara en av Sveriges ledande hållbarhetsexperter utan har också 20 års erfarenhet av att arbeta med flera av våra viktigaste marknader. Hon har unik förståelse för de utmaningar som hållbarhetsarbete innebär i de länder Tundra arbetar och kommer kunna utmana oss att bli ännu bättre,” säger Mattias Martinsson.

”Vi vill också passa på att tacka avgående styrelsemedlemmar Göran Lindholm och Erik Saers som båda bidragit till att ta Tundra till det bolag det är idag,” avslutar Mattias Martinsson .

Tundras investeringsteam utgörs idag av 7 personer som bedriver förvaltning och hållbarhetsarbete från såväl huvudkontoret i Stockholm som från analyskontoren i Pakistan och Vietnam. Fondbolaget förvaltar Tundra Sustainable Frontier Fund som har fem stjärnor i Morningstars kategori för frontiermarknader. Fonden finns tillgängliga på flertalet oberoende fondplattformar och kan sedan april även köpas direkt via fondbolaget genom ISK-lösning. Totalt förvaltat kapital uppgår till 1,8 miljarder kronor.

För mer information: www.tundrafonder.se
Mattias Martinsson, Medgrundare och Förvaltningschef Tundra Fonder
mattias.martinsson@tundrafonder.se Telefon: 08-551 145 70

Se pressreleasen här.


Vänligen välj kundgrupp för att fortsätta

Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till vår användning av cookies

Tundra har marknadsföringstillstånd för sina fonder i nedan länder. Tundra har dessutom marknads-föringstillstånd för sin diskretionära förvaltning i Danmark. Genom att klicka på respektive land bekräftar du att du är hemmahörande i något av dessa.

Please select investor type before proceeding

By continuing to use this site you agree to our use of cookies

Tundra has marketing licenses for its funds in the below jurisdictions. In addition, Tundra has a marketing license for managing segregated accounts In Denmark. You confirm your jurisdiction by clicking on one of the links below.

Kundgrupp / Investortype:

* Ontario and Quebec